Nakon zasjedanja UN-a

Dačić: Do kraja godine pet zemalja povlači priznanje Kosova

''Ono što je sigurno je da će veoma brzo broj zemalja koje su priznale Kosovo pasti ispod polovice ukupnog broja zemalja članica UN-a", rekao je Dačić.
Vijesti / Svijet | 27. 09. 2019. u 21:01 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pet zemalja će do kraja godine povući ili suspendirati priznanje Kosova, izjavio je u petak u New Yorku šef srbijanske diplomacije Ivica Dačić, koji je bio član srbijanskog izaslanstva na 74. zasjedanju Generalne skupštine Ujedinjenih naroda.

"Jedan od naših ciljeva u UN-u je bio da razgovaramo sa zemljama koje su nekada priznale Kosovo da preispitaju svoje odluke. U tom smislu smo imali veliki broj sastanaka i razgovarali s predstavnicima tih zemlja. Ono što je sigurno je da će veoma brzo broj zemalja koje su priznale Kosovo pasti ispod polovice ukupnog broja zemalja članica UN-a", rekao je Dačić.

Sudjelovanje srbijanskog izaslanstva, na čelu s predsjednikom Aleksandrom Vučićem, na Generalnoj skupštini UN-a završeno je danas, a Dačić ocjenjuje da su dani u New Yorku za Srbiju bili jako uspješni i da je izaslanstvo ostvarilo ciljeve koje je zacrtalo prije polaska, prenosi Tanjug.

Kopirati
Drag cursor here to close