18 muškaraca i 5 žena

Crnogorski državljani ''zarobljeni'' u područjima koje kontrolira ISIL

Jedan muškarac je pritvoren u Turskoj, dok su se osam muškaraca, jedna žena i jedno dijete vratili u Crnu Goru, piše u izvješću NOMEN-a.
Vijesti / Svijet | 23. 12. 2018. u 21:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na ratištima u područjima djelovanja militantne skupine Islamske države nalazi se ukupno 23 crnogorska državljanina među kojima 18 muškaraca i pet žena s troje djece, koja su tamo rođena, kazala je u nedjelju za Hinu Aida Ramusović čelnica nevladine organizacije NOMEN.

Prema podacima te nevladine organizacije koji se temelje uglavnom na pisanje medija i evidenciji Regionalnog centra za suradnju, koje službeni izvori nisu demantirali, do danas je šest muškaraca ubijeno u ratnoj zoni, dok su tri muškarca, četiri žene i dvoje djece ostali na područjima koje kontrolira ISIL.

Jedan muškarac je pritvoren u Turskoj, dok su se osam muškaraca, jedna žena i jedno dijete vratili u Crnu Goru, piše u izvješću NOMEN-a. NOMEN iznosi i podatak da je pet boraca iz Crne Gore ratovalo u istočnoj Ukrajini, na strani proruskih separatista.

Jedan od njih procesuiran je i osuđen u Crnoj Gori, a četvorica su na ratište otišla prije izmjena kaznenog zakona kojima je odlazak na strana ratišta označen kao kazneno djelo.

Kopirati
Drag cursor here to close