Dva broda

Crna Gora prodaje ratne brodove jer su skupi za održavanje

Brodovi su napravljeni krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća kao okosnica udarnih pomorskih snaga flote nekadašnje Jugoslovenske ratne mornarice.
Vijesti / Svijet | 19. 04. 2019. u 13:41 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Crnogorska vlada donijela je odluku da se iz mornarice Vojske Crne Gore povuku dva najveća plovila - partolni brodovi P-33 i P-34 i ponude na prodaju, a da se novac od prodaje usmjeri za kupovinu novog naoružanja i opreme.

Ta odluka obrazložena je tvrdnjom da su brodovi "preveliki, preskupi i prekomplicirani za upotrebu u Mornarici VCG", koja nema ni kadrove koji bi mogli raditi na njima, prenose podgoričke Vijesti.

Kako se podsjeća, brodovi su napravljeni krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća kao okosnica udarnih pomorskih snaga flote nekadašnje Jugoslovenske ratne mornarice.

Ministarstvo obrane izvršit će procjenu i odrediti početnu cijenu brodova, a kako navode Vijesti, budući da se radi o upotrebljivoj vojnoj tehnici, Ministarstvo će novog vlasnika tražiti na takozvanim povjerljivim tenderima koji nose oznaku tajnosti.

Do sada je više država pokazalo zanimanje da kupi ova dva broda koji su tehnički u dobrom stanju i da ih nakon modernizacije naoružanja i elektronike, uvrste u sastav svojih ratnih mornarica, a među interesentima su Pakistan, Turska, Bangladeš i Izrael, prenio je Tanjug.

Kopirati
Drag cursor here to close