36 milijuna dolara

Crna Gora od SAD-a kupuje 67 oklopnih vozila

Potvrda iz crnogorskog Ministartva stigla je nakon što je u petak američki državni tajnik Mike Pompeo rekao u Podgorici da je ove nedjelje SAD ponudila Crnoj Gori ugovor o najvećoj prodaji vojne opreme.
Vijesti / Svijet | 05. 10. 2019. u 10:25 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilustracija / Jedno od američkih vozila s kojima su se koristili crnogorski vojnici

Crnogorsko Ministarstvo obrane dobilo je službenu ponudu američke Vlade za nabavku 67 oklopnih vozila, čija je vrijednost 36 milijuna dolara.

Potvrda iz crnogorskog Ministartva stigla je nakon što je u petak američki državni tajnik Mike Pompeo rekao u Podgorici da je ove nedjelje SAD ponudila Crnoj Gori ugovor o najvećoj prodaji vojne opreme u povijesti dvije nacije, koji uključuje isporuku lakih taktičkih vozila vrijednih 36 milijuna dolara.

Alma Ljuljanović Jovićević iz Ministarstva odbrane Crne Gore rekla je da u narednih dvadesetak dana očekuje da ta Vlada prihvati ovaj vid poslovnog aranžmana s Vladom SAD-a i da mogu očekivati da u 2020. godini imaju prvi kontingent vozila, prenosi Beta.

Riječ je o lakom oklopnom patrolnom vozilu pogodnom za međunarodne operacije. Dizajnirano je tako da bude jače, sposobnije, fleksibilnije, lakše za transport i popravku, i iznad svega, da pruži bolju zaštitu vojnicima, nego njegov prethodnik hamer.

Crna Gora će tako postati nakon Amerike i Slovenije, treća država čiji će vojnici moći da koriste ovo vozilo. Prema najavama nabavka vojne opreme bit će financirana iz kredita.

Kopirati
Drag cursor here to close