Potvrdio premijer

Crna Gora kreće u postupnu normalizaciju stanja

Premijer je poručio da je Crna Gora postigla zavidne rezultate u suprotstavljanju epidemiji koronavirusa te da sada država mora nastaviti svoj ekonomski i društveni život.
Vijesti / Svijet | 20. 04. 2020. u 20:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Crnogorski premijer Duško Marković zatražio je u ponedjeljak od ministara i čelnika državnih institucija da pripreme plan ublažavanja mjera zaštite od epidemije koronavirusa, koji bi se trebao početi primjenjivati od sutra.

Plan, kako je navedeno u zahtjevu Markovića, mora biti „precizan i održiv“ i sastavljen od nekoliko faza tokom narednih 45 dana.

''Svaka sljedeća faza ovisit će od naše spremnosti da očuvamo dostignute rezultate u suzbijanju epidemije. To je i preduvjet ekonomskog i društvenog oporavka. Vlada i Nacionalno koordinacijsko tijelo za zarazne bolesti učinit će sve da u narednim tjednima, također postupno i odlučno, stvorimo uvjete za oslobađanje građanskog, preduzetničkog i stvaralačkog potencijala“, napisao je Marković na Twitteru.

On je priopćio da je Crna Gora postigla zavidne rezultate u suprotstavljanju epidemiji koronavirusa te da sada država mora nastaviti svoj ekonomski i društveni život. Do sada je u Crnoj Gori koronavirusom inficirano 312 osoba, oporavilo se njih 88, dok je pet pacijenata preminulo.

Kopirati
Drag cursor here to close