Spomenik je kriv

Čovjek koji se 'hrvao' s Radom želi tužiti Split

Kad je došao sebi od šoka, boli i operacije, promišlja o pokretanju parnice jer smatra da spomenik nije bio dobro učvršćen kad je tako lako došlo do cijelog incidenta.
Vijesti / Svijet | 10. 11. 2018. u 18:45 Bljesak.info
Kopirati

Ante Ljubičić, čovjek koji se “hrvao” s bistom narodnog heroja Rade Končara u parku na Bačvicama, razmišlja o podnošenju tužbe prema Gradu Splitu i traženju naknade zbog teških ozljeda.

Nevolja je 65-godišnjaka snašla u četvrtak rano ujutro, oko 4,35 sati. Priznaje da je malo popio, stigao je iz Runovića te se naslonio na kameno postolje na kojem je bista Radi Končaru. Zaljuljalo se, i palo – njemu na nogu, pišu 24sata.hr.

Ostao je tako zaglavljen ispod spomenika, počeo je dozivati u pomoć, jaukati od boli. Kaže kako je nekolicina prolaznika došla kako bi mu pomogli, pokušali su dignuti Radu, ali nisu uspjeli. Nekako su ga ipak izvukli kada je stigla Hitna pomoć, ali potkoljenica je bila slomljena...

Nemam ništa protiv čovjeka, ne poznajem ga osobno, možda je bio odličan. Ali ne volim komuniste, partizane, Srbe. - kazao  je nedugo nakon operacije Ante, koji je četiri godine bio u Domovinskom ratu, odlikovan je i boluje od PTSP-a te bipolarnog poremećaja.

Operacija desne potkoljenice je prošla u najboljem redu, Ljubičić je na Odjelu traume 1 splitske bolnice, ali oporavak će još potrajati. Kad je došao sebi od šoka, boli i operacije, promišlja o pokretanju parnice jer smatra da spomenik nije bio dobro učvršćen kad je tako lako došlo do cijelog incidenta.

Splitski odvjetnici specijalizirani za parnice kažu nam kako, unatoč neobičnosti cijelog slučaja, možda i ima dobre argumente za tužbu. Ako se ne pojave očevici koji bi svjedočili “tko je prvi počeo”, odnosno je li istina da je spomenik Končaru pao “bez velikog otpora”.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.