Uz njih je

Clinton u Prištini: NATO je dobio rat, građani Kosova stekli mir

Bill Clinton kazao je da voli Kosovo i da će mu uvijek u životu biti najveća čast što je bio uz kosovski narod protiv etničkog čišćenja i za njegovu slobodu.
Vijesti / Svijet | 12. 06. 2019. u 15:09 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Anadolija / Clinton u Prištini

Centralna manifestacija povodom 20. godišnjice ulaska NATO trupa na Kosovo održana je u srijedu na Trgu Skenderbeg u centru Prištine, a prisustvovali su joj, pored ostalih, bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Bill Clinton, bivša američka državna sekretarka Madeleine Albright i američki general Wesley Clark, koji je zapovjedio NATO snagama tijekom bombardiranja SR Jugoslavije 1999. godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Bill Clinton kazao je da voli Kosovo i da će mu uvijek u životu biti najveća čast što je bio uz kosovski narod protiv etničkog čišćenja i za njegovu slobodu.

"Sjećam se lica građana koje sam sreo prije 20 godina u osnovnoj školi u Uroševcu. Rekao sam im ono što kažem i danas, 79 dana zračnih napada NATO-a moglo je da dobije ovaj rat, međutim, građani Kosova stekli su mir. Dvadeset godina kasnije mislim da ste napravili divan posao dobivanja ovog mira“, rekao je Clinton.

On je istaknuo da su Sjedinjene Države 20 godina uz Kosovo, nezavisno od toga ko je bio na vlasti u Bijeloj kući.

Kopirati
Drag cursor here to close