Tvrdi Haradinaj

Članstvo u NATO-u državni cilj Kosova

Iz Vlade Kosova je priopćeno da je danas održan prvi sastanak Međuministarskog odbora za integraciju i učlanjenje u NATO na kojem je sudjelovao i premijer Haradinaj, prenosi Beta.
Vijesti / Svijet | 02. 05. 2019. u 16:11 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kosovski premijer Ramush Haradinaj danas je ocijenio da jačanje odnosa, pojačano prisustvo u Bruxellesu, strateška komunikacija i uključivanje Kosova u partnerske programe predstavljaju početak puta Kosova u NATO. 

"Članstvo u NATO je cilj države i građana Kosova. Zajedno sa demokratskim zemljama podržavamo regionalni mir, sigurnost i regionalnu stabilnost. Kosovo je institucionaliziralo svoju težnju za članstvom u Sjevernoatlantskom paktu, funkcionalizujući Međuministarsku komisiju za članstvo i integraciju u NATO", napisao je Haradinaj na facebooku. 

Iz Vlade Kosova je priopćeno  da je danas održan prvi sastanak Međuministarskog odbora za integraciju i učlanjenje u NATO na kojem je sudjelovao i premijer Haradinaj, prenosi Beta. 

On je na sastanku rekao da prethodne pripreme Kosova za proces integracije i učlanjenja u NATO mogu biti korisne i u fazi formalizacije ovog procesa u budućnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close