Diamond Princess

Četrnaest državljana Srbije na kruzeru koji je u karanteni u Japanu

Ministar Dačić je ukazao da je Veleposlanstvo Srbije u Tokiju kontaktiralo s državljanima Srbije koji su na brodu i oni su dobro.
Vijesti / Svijet | 05. 02. 2020. u 14:22 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na kruzeru "Diamond Princess", koji je stavljen u karantenu zbog koronavirusa, nalazi se 14 državljana Srbije, izjavio je srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić.

"Ministarstvo vanjskih poslova Japana obavijestilo nas je da se na brodu Diamond Princess koji je stavljen u karantenu zbog koronavirusa nalazi 14 državljana Srbije - 12 članova osoblja i dvoje putnika, kao i jedan državljanin Crne Gore", kazao je srbijanski ministar.

Dačić je ukazao da je Veleposlanstvo Srbije u Tokiju kontaktiralo s državljanima Srbije koji su na brodu i oni su dobro.

Dodao je da će svi putnici morati ostati u karanteni 14 dana.

Deset osoba s kruzera koji se, s 3.700 putnika, vratio iz Hongkonga i pristao u japanskoj luci Jokohoma, zaraženo je koronavirusom. Od ukupno 273 testirana putnika pristigli su rezultati za 31, od kojih je deset pozitivnih. Prioriteti za testiranje bili su putnici koji su imali bilo kakve simptome, prenosi Tanjug.

Kopirati
Drag cursor here to close