Podmetnuti požari?!

Četiri sela na grčkom otoku Evia evakuirana zbog požara

Dva nova požara izbila su istovremeno neposredno prije ponoći, priopćile su vlasti. Ukupno 255 vatrogasaca, četiri kanadera i tri helikoptera, skupa sa stotinu vozila i teškom mehanizacijom borilo se protiv tri požara.
Vijesti / Svijet | 05. 07. 2019. u 11:53 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dva nova šumska  požara izbila su tijekom noći na grčkom otoku Evia, prisiljavajući na evakuaciju četiri sela, priopćile su vlasti u petak. 

Novi šumski požari izbili su nekoliko sati nakon što je veliki požar uzrokovao evakuacije još jednog sela. Vatrogasci, njih 100, su uspjeli da ograniče širenje požara, koji je bjesnio na šumskom području i na obradivim površinama, ali su složeni teren i visoke temperature omeli njihove napore na potpunom suzbijanju vatrene stihije.  

Vatrogasna postrojba priopćila je da je 64-godišnji čovjek uhićen pod sumnjom za izazivanje požara koristeći otvoreni plamen kako bi spalio sasušeni korov u blizini svoje kuće. On će se danas pojaviti pred tužiteljem u grčkom sudu. 

Dva nova požara izbila su istovremeno neposredno prije ponoći, priopćile su vlasti. Ukupno 255 vatrogasaca, četiri kanadera i tri helikoptera, skupa sa stotinu vozila  i teškom mehanizacijom borilo se protiv tri požara. 

Šumski požari česti su u Grčkoj tijekom toplog suhog ljeta. Prošle je godine u najpogibeljnijem požaru u toj zemlji poginula 101 osoba u primorskom naselju u blizini Atine, prenosi Associated Press. 

Kopirati
Drag cursor here to close