Najveća misterija

Četiri godine nakon nestanka: Malezija odobrila novu potragu za nestalim avionom

Malezijski ministar prometa Liow Tiong Lai rekao je kako ne želi davati previše nade (rodbini), ali vlada se obvezala i mora nastaviti potragu
Vijesti / Svijet | 06. 01. 2018. u 14:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Malezijska vlada priopćila je u subotu da je odobrila novi pokušaj nalaženja olupine aviona Malaysia Airlinesa s leta 370, skoro četiri godine nakon što je nestanak aviona izazvao jednu od najvećih misterija u povijesti civilnog zrakoplovstva.

Kompanija sa sjedištem u SAD-u, Ocean Infinity, u prošlom tjednu je  poslala nekoliko brodova radi potrage za olupinom aviona, koji je nestao s radara 8. ožujka 2014. godine, na letu iz Kuala Lumpura za Peking s 227 putnika i 12 članova posade.

Vlade Malezije, Kine i Australije otkazale su skoro trogodišnju službenu  potragu u siječnju prošle godine, ne rješavajući misteriju. U izvještaju australskog Biroa za sigurnost u prometu priznaje se da vlasti još nisu ni blizu saznanju razloga nestanka Boeinga 777 niti njegove točne lokacije.

Osnova za ponudu Ocean Infinityja je temeljena na devizi "nema novca, nema lijeka", izjavio je u subotu malezijski ministar prometa Liow Tiong Lai, što znači da će kompaniji biti isplaćeno samo ako pronađe olupinu.

''To znači da su oni spremni da pretraže regiju od 25.000 kvadratnih kilometara na koju su ukazali eksperti u blizini australskih voda'',  kazao je malezijski ministar.

On je, ipak, rekao kako "ja ne želim da dajem previše nade (rodbini)", dodajući da se vlada obvezala na nastavak pretrage.

Lai nije pružio druge detalje, prenosi Associated Press.

Kopirati
Drag cursor here to close