Krijumčarenje

Četiri državljana Crne Gore uhićena na brodu u Venezueli s pet tona kokaina

"Pretragom broda Aressa pronađene su još četiri tone kokaina pa je ukupno za sada pronađeno pet tona", objavila je policija nakon što je ranije danas priopćila da je pronađena jedna tona kokaina.
Vijesti / Svijet | 26. 02. 2020. u 17:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter/PolicijaCG / Četiri državljana Crne Gore uhićena na brodu u Venezueli s pet tona kokaina

Ukupno pet tona kokaina pronađeno je na brodu Aressa kojeg je u međunarodnoj akciji presrela policija u vodama Venezuele, objavila je u srijedu popodne crnogorska policija.

"Pretragom broda Aressa pronađene su još četiri tone kokaina pa je ukupno za sada pronađeno pet tona", objavila je policija nakon što je ranije danas priopćila da je pronađena jedna tona kokaina.

"Nastavlja se dalja pretraga, a o rezultatima ćemo javnost blagovremeno obavijestiti", priopćila je crnogorska policija na twitter nalogu.

Prema informacija portala Vijesti, u ovoj akciji su, uz crnogorsku, sudjelovale policije Srbije, Velike Britanije i Nizozemske. Uhićena su četiri državljanina Crne Gore, koji su bili pomorci na brodu Aress.

Kako prenosi list, brod na kojem je zaplijenjen kokain plovio je pod zastavom Kameruna, a prema informacija španjolskih medija isplovio je početkom veljače iz Surinama te je, nakon kratkog pristajanja u luci Guaranao u Venezueli, put nastavio ka Solunu.

Akciju uhićena inicirala je crnogorska policija, koja je više mjeseci pratila ovu kriminalnu skupinu, nakon čega je informacije uputila partnerskim službama Velike Britanije.

"Brod Aressa je lociran i nadziran cijelom rutom plovidbe duž Južne Amerike, s posebnim mjerama nadzora pri svakom ulasku i izlasku iz luka. Nakon dobivanja operativnog podatka da je kokain ubačen na Aressu, nizozemska mornarica u Arubi je presrela brod i započela detaljan pretres", priopćeno je iz Uprave policije Crne Gore.

Sredinom prošle godine također crnogorski pomorci uhićeni su u rekordnoj zapljeni kokaina u Sjedinjenim Američkim Državama. Američke vlasti su tada u luci Philadelphia, na brodu MSC Gayane, pronašli 20 tona kokaina. Od šest uhićenih pomoraca s tog broda četvorica su crnogorski državljani, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close