Bez konzultacija

Čelnici EU osuđuju Trumpovu odluku o zabrani putovanja

U zajedničkom priopćenju predsjednika Europskog vijeća Charlesa Michela i predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen, dvoje čelnika inzistiraju da je pandemija koronavirusa 'globalna kriza koja nije limitirana na bilo koji kontinent.
Vijesti / Svijet | 12. 03. 2020. u 12:34 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europska unije u četvrtak je osudila zabranu putovanja zbog epidemije koronavirusa koju je objavio američki predsjednik Donald Trump kao 'jednostranu' odluku donesenu 'bez konzultacija'.

U zajedničkom priopćenju predsjednika Europskog vijeća Charlesa Michela i predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen, dvoje čelnika inzistiraju da je pandemija koronavirusa 'globalna kriza koja nije limitirana na bilo koji kontinent i zahtijeva suradnju umjesto jednostrane akcije'.

''Evropska unija ne slaže se s činjenicom da je američka odluka o zabrani putovanja donesena jednostrano i bez konzultacija' – navode oni.

Navodeći italijansko uvođenje blokade i ostale mjere, Von der Leyen i Michel također su odbacili Trumpovu sugestiju da EU nije učinila dovoljno u borbi protiv bolesti.

''Evropska unija poduzima odlučnu akciju na limitiranju širenja virusa'' - priopćili su dvoje europskih čelnika, prenosi AP.

Kopirati
Drag cursor here to close