Merkel, auf Wiedersehen

CDU je izabrao novu šeficu stranke

AKK, kako je zbog kompliciranog imena nazivaju mediji, protivnica je pobačaja i istospolnih brakova. Neki njeni osobni izbori ipak nisu konzervativni. Suprug je taj koji je ostao kod kuće i brinuo se o djeci...
Vijesti / Svijet | 07. 12. 2018. u 18:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Annegret Kramp-Karrenbauer nova je predsjednica Kršćansko-demokratske unije (CDU) i nasljednica dosadašnje predsjednice Angele Merkel, odlučili su delegati na stranačkoj konvenciji CDU-a u petak u Bremenu.

Ona je na stranačkom kongresu CDU-a s 51 posto glasova u drugom krugu izbora za čelništvo stranke pobijedila svog konkurenta Friedricha Merza.

Kramp-Karrenbauer slovi kao politička nasljednica Angele Merkel.

Predsjednik CDU-a je i izgledni kandidat Unije CDU/CSU na sljedećim njemačkim parlamentarnim izborima 2021.

Kako se ranije pisalo, AKK, kako ju zbog kompliciranog imena skraćeno nazivaju mediji, i po svom je imidžu bliska onome što utjelovljuje sama Merkel i zbog čega ju Nijemci i biraju već godinama: nesklonost eksperimentima, pouzdanost i njegovanje dojma žene koja bi sljedećeg trenutka mogla sjesti s običnim građanima za stol i popiti pivo. Posjeduje i ono što je Nijemcima također vrlo važno: visoka razina radne etike, piše Hina.

Po svojim svjetonazorima katolički odgojena AKK je duboko konzervativna. Protivnica pobačaja i istospolnih brakova, koje je u jednom intervjuu povezala s incestom i poligamijom, sarska političarka je melem na dušu i onim članovima CDU-a koji smatraju da je stranka proteklih godina otplutala previše ulijevo. No istodobno ona nekim svojim životnim odlukama, koje odstupaju od klasične konzervativne podjele unutar obitelji, predstavlja most prema „budućem CDU-u“, kako je to na kongresu CDU-a opisala Angela Merkel. Tako je suprug Annegret Kramp-Karrenbauer, inženjer rudarstva, taj koji ostaje kod kuće i brine se o domaćinstvu i troje, u međuvremenu već odrasle djece, dok supruga Annegret gradi karijeru.

Kopirati
Drag cursor here to close