Krah turskog gospodarstva

Cavusoglu: SAD ne može ostvariti svoje ciljeve uvođenjem sankcija Turskoj

Cavusoglu je pozvao Sjedinjene Države da "ostanu odane vezama zasnovanim na tradicionalnom prijateljstvu i savezništvu u NATO-u" s Turskom.
Vijesti / Svijet | 13. 08. 2018. u 14:15 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusolgu izjavio je u ponedjeljak da Sjedinjene Države neće ostvariti svoje ciljeve vršeći pritisak i uvodeći sankcije Turskoj. 

Obraćajući se na konferenciji u Ankari koja je okupila turske veleposlanike, Cavusoglu je pozvao Sjedinjene Države da "ostanu odane vezama zasnovanim na tradicionalnom prijateljstvu i savezništvu u NATO-u" s Turskom. 

Turska je zahvaćena financijskim previranjima, dok je vrijednost nacionalne valute lire naglo pala zbog pojačanih briga oko vladine ekonomskle politike i diplomatskog sporenja sa Sjedinjenim Državama.  

Nakon pritvaranja američkog pastora, američka vlada uvela je sankcije dvojici turskih ministara i zaprijetila je novim. Također je udvostručila tarife na uvozni aluminij i čelik iz Turske.  

''Mi podržavamo diplomaciju i pregovore, ali ne možemo  prihvatiti nametanja'', izjavio je Cavusoglu, prenosi Associated Press.

Kopirati
Drag cursor here to close