Napadi na Bruxelles

Bruxelles: Raste broj poginulih i ranjenih; Proglašena trodnevna žalost

Vijesti / Svijet | 22. 03. 2016. u 16:39 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Broj smrtno stradalih u tri  napada u Bruxellesu u utorak ujutro porastao je na ukupno 34 osobe, prenosi Agencija Anadolija.

Belgijski javni RTV servis VRT javio je da je u dvije eksplozije na aerodromu Zaventem ubijeno najmanje 14 osoba, dok je u odvojenoj eksploziji na metro stanici Maelbeek ubijeno najmanje 20 osoba.

Istovremeno, u napadima je ranjeno više od stotinu ljudi.

Belgijsko federalno tužiteljstvo uputilo je apel medijima da ne objavljuju informacije o terorističkim napadima u Bruxellesu kako ne bi ugrozili tijek opsežnih istraga o tim događajima.

Ukupan broj ranjenih u terorističkim napadima u Bruxellesu porastao je na 230, javili su danas lokalni mediji.

"U međuvremenu, žrtve nekoliko eksplozija koje su potresle glavni grad Belgije tek trebaju biti identificirane", izjavio je danas gradonačelnik Bruxellesa Ivan Mayer za novinare u Briselu.

Prema Mayeru, Bruxelles se sada nalazi u istoj situaciji u kojoj je bio Pariz u studenom 2015. godine, prenosi agencija "Sputnik".

Nekoliko eksplozija pogodilo je jutros briselski aerodrom i gradsku metro stanicu, ubivši pri tom najmanje 34 osobe. Belgijske vlasti tretiraju ove eksplozije kao sastavni dio koordiniranog terorističkog napada.

Belgijski ministar unutarnjih poslova priopćio je da su proglašena tri dana žalosti povodom pogibije velikog broja ljudi u jutrošnjim napadima u Bruxellesu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close