Split

Brojna uhićenja zbog droge na prvoj večeri Ultre

Kazali su kako nisu zabilježili značajnije narušavanje​ javnog reda i mira​,ozljeđivanja sudionika​, a niti oštećenja imovine​, te da im je prijavljeno devet imovinskih kaznenih djela.​
Vijesti / Svijet | 13. 07. 2019. u 08:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva večer splitske Ultre završila je s privođenjem 119 osoba zbog droge, liječnici Hitne medicinske pomoći su imali 19 intervencija, a jedini od hitnih službi koji nisu imali posla su vatrogasci.

Splitska je policija prije, za vrijeme i nakon prvog dana Ultra Europe privela 119 hrvatskih i stranih državljana i to zbog kršenja Zakona o suzbijanju zlouporabe droge. Kazali su kako nisu zabilježili značajnije narušavanje javnog reda i mira,ozljeđivanja sudionika, a niti oštećenja imovine, te da im je prijavljeno devet imovinskih kaznenih djela.

Zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama policija će prijaviti tri osobe.

"Jučer su naši službenici Službe kriminaliteta droga nešto poslije podneva u Splitu kod 29-godišnjaka pronašli 7 grama droge speed. U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga prostora koji koristi, te je pronađeno i oduzeto 200,12 g speeda, 79,5 grama marihuane, te vaga za precizno mjerenje. Protiv 29-godišnjaka će biti podnesena kaznena prijava zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama", kazala je Antonela Lolić iz splitske policije, prenosi N1.

Liječnik Miho Sušić sa splitske Hitne pomoći kaže da su tijekom noći imali 19 intervencija, tri prijema na Hitnom kirurškom gdje su stigli partijaneri s ozljedom gležnja, zabilježena je i jedna lakša prometna nesreća, istovremeno su tri osobe dobile liječničku pomoć zbog psihotvari koje su prethodno uzeli i koje su djelovale na njih, šest zbog intoksikacije, a dvoje zbog srčanih smetnji.

"Unutar ograđenog prostora stadiona naša tri tima su odradili dvjestotinjak pregleda, no radilo se o beznačajnim simptomima, a riječ je o strancima u 90 posto slučajeva. Sve hitne intervencije uglavnom su bile izvan ograđenog dijela stadiona", kazao je Sušić.

Iako je na stadionu i oko njega bilo raspoređeno i 18 vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Splita, oni sinoć i jutros nisu imali posla. Zbog izvođenja radova na mostu Orašje - Županja promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.

Kopirati
Drag cursor here to close