Prosvjed aktivista za zaštitu okoliša

Brojna uhićenja u Londonu

Demonstranti, okupljeni oko organizacije ''Extinction Rebellion'' koja se zalaže za zaštitu životne okoline, traže od Vlade da prizna da postoji kriza vezana za zagađenje okoliša
Vijesti / Svijet | 20. 04. 2019. u 20:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od 750 osoba uhićeno je u Londonu od kada su u ponedjeljak počeli protesti aktivista za zaštitu okoliša, prenosi Anadolu Agency.

Britanska policija privela je osobe, koje su se, unatoč upozorenjima, nalazili na mostovima i raskrsnicama.Iz policije je potvrđeno da je broj uhićenih prešao 750.

Foto:Anadolija / Prosvjed aktivista za zaštitu okoliša

Demonstranti, okupljeni oko organizacije ''Extinction Rebellion'' koja se zalaže za zaštitu životne okoline, traže od Vlade da prizna da postoji kriza vezana za zagađenje okoliša, da donese pravno obavezujuće politike za

Foto:Anadolija / Prosvjed aktivista za zaštitu okoliša

smanjenje emisije ugljika do 2025. i da formira skupštinu građana koja bi nadgledala promjene neophodne za postizanje cilja.

Organizacija je obećala da će povećati intenzitet prosvjeda i da će biti na ulicama dokle god bude bilo potrebno. Najavili su da će u petak prekinuti rad aerodroma Heathrow, ukoliko njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni.

Kopirati
Drag cursor here to close