Napad na aerodrom

Broje se žrtve: Do sada potvrđena 41 žrtva na istanbulskom aerodromu

Vijesti / Svijet | 29. 06. 2016. u 10:49 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Napad na aerodrom 'Ataturk' u Istanbulu izvršile su tri osobe koje su nasumično pucale po ljudima koji su se u tom trenutku zatekli na tom mjestu.

Nakon toga su aktivirali eksplozivne naprave ostavljajući iza sebe kaotično stanje. Tom prilikom ubijena je najmanje 41 osoba, dok ih je 239 ozlijeđeno.

Očevici opisuju i detalj kada je jedan policajac upucao jednog od napadača prije nego je isti aktivirao eksploziv. Na taj način policajac je ostavio dodatnih nekoliko sekundi putnicima kako bi se izvukli od sigurne smrti.

Mediji navode kako se pretpostavlja da je jedan od napadača na aerodrom stigao taksijem, te da je pokušao proći sigurnosne kontrole kada su ga zaustavili službenici kako bi provjerili što ima od prtljaga. U tom trenutku počeo je sa nasumičnom pucnjavom.

Prema navodima turskih službenika, dva napadača su aktivirala eksplozivne naprave na ulaznom terminalu, dok se treći napadač raznio na parking prostoru aerodroma 'Ataturk'.

Turske vlasti navode kako je do sada potvrđen broj od 41 poginulih osoba, ali je moguće da taj broj poraste do 50 smrtno stradalih u ovom napadu.

Kopirati
Drag cursor here to close