Podaci WHO-a

Broj zaraza koronavirusom usporen širom svijeta

UN-ova agencija priopćila je da su Sjeverna i Južna Amerika najteže pogođene regije i na njih otpada polovica novozaraženih te 62 posto od 39.240 preminulih širom svijeta u prošlom tjednu.
Vijesti / Svijet | 25. 08. 2020. u 12:14 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rast broja zaraženih koronavirusom usporen je širom svijeta, izuzev u regijama jugoistočne Azije i istočnog Mediterana, priopćila je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

U svom posljednjem epidemiološkom izvještaju objavljenom u ponedjeljak navečer, UN-ova agencija priopćila je da su Sjeverna i Južna Amerika najteže pogođene regije i na njih otpada polovica novozaraženih te 62 posto od 39.240 preminulih širom svijeta u prošlom tjednu.

Javljeno je da je više od 23,65 milijuna ljudi širom svijeta zaraženo koronavirusom, a da je 811.895 osoba preminulo, sudeći po Reutersovoj statistici u utorak.

''Više od 1,7 milijuna novih slučajeva COVID-19 i 39.000 umrlih prijavljeno je WHO ovom tjednu u analizi koja je završena 23. kolovoza, što je pad od četiri posto u odnosu na broj preminulih u prethodnom tjednu'' priopćio je WHO.

Jugoistočna Azija, druga najteže pogođena regija, javila je o povećanju od 28 posto novozaraženih i od 15 posto broja preminulih. Virus se rapidno širi u Nepalu.

U regiji istočnog Mediterana, broj prijavljenih slučajeva porastao je za četiri posto, ali je broj prijavljenih smrtnih slučajeva konstatno opadao tijekom proteklih šest tjedana, priopćio je WHO. Liban, Tunis i Jordan izvjestili su o najvišem povećanju broja zaraženih u poređenju s prethodnim tjednom.

Broj zaraženih prijavljen širom Afrike opao je za osam posto, dok je broj preminulih opao za 11 posto u prošlom tjednu, prvenstveno zbog opadanja broja zaraženih u Alžiru, Keniji, Gani, Senegalu i Južnoj Africi, priopćio je WHO.

''U europskoj regiji, broj zaraženih u konstantnom je porastu u protekla tri tjedna. Prijavljeno je, ipak, samo neznatno povećanje od jedan posto u posljednjem tjednu, a broj preminulih nastavlja da opada širom regije'', dodaje agencija.

U regiji zapadnog Pacifika, broj novozaraženih opao je za pet posto zahvaljujući slabijem širenju viruisa u Japanu, Australiji, Singapuru, Kini i Vijetnamu. Južna Koreja javila je o rastu broja novih slučajeva od 180 posto, "uglavnom zahvaljujući povećanju broja zaraženih povezanom s vjerskim skupovima", priopćio je WHO.

Kopirati
Drag cursor here to close