Punili spremnike naftom

Broj mrtvih u eksploziji naftovoda u Meksiku narasao na 66

Vlada je objavila da su vojnici stigli na mjesto curenja nakon što su dobili informaciju o krađi, no nisu mogli na vrijeme osigurati područje.
Vijesti / Svijet | 19. 01. 2019. u 18:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvor: ALFREDO ESTRELLA / AFP

Broj mrtvih u eksploziji naftovoda u središnjem Meksiku koju su navodno uzrokovali kradljivci tog energenta narastao je na 66, otkrio je u subotu guverner savezne države Hidalgo.

Guverner Omar Fayid je na konferenciji za medije s meksičkim predsjednikom Andresom Manuelom Lopezom Obradorom dodao kako je u eksploziji u petak navečer ozlijeđeno još 76 ljudi. Oni su prije tragedije pokušavali napuniti svoje spremnike naftom.

Na izgorjelom polju u okrugu Tlahuelilpan leži na desetine izgorjelih tijela dok forenzičari istražuju i fotografiraju mjesto događaja. Vojnici i drugo vojno osoblje zagradili su tu lokaciju, piše Hina.

Lopez Obrador je obećao da će pojačati borbu vlade protiv krađe goriva koja je proteklih nekoliko godina koštala državu milijarde dolara i koju je odredio kao jedan od glavnih prioriteta svog mandata.

Taj ljevičarski političar je 27. prosinca započeo inicijativu protiv te prakse, pa je naredio privremeno zatvaranje naftovoda kako bi se zaustavila krađa koja iznimno šteti dugovima pogođenoj državnoj tvrtci Petroleos Mexicanos.

"Daleko od toga da ćemo zaustaviti borbu protiv krađe nafte, ona će postati snažnija i nastavit ćemo dok to ne zaustavimo", kazao je Lopez Obrador rano u subotu.

Videosnimke na društvenim mrežama prikazuju ljude koji pune kante gorivom usred bijela dana, u prisutnosti naoružanih snaga sigurnosti, što je pokrenulo pitanja zašto nije bilo njihove reakcije.

Vlada je objavila da su vojnici stigli na mjesto curenja nakon što su dobili informaciju o krađi, no nisu mogli na vrijeme osigurati područje.

"U jednom trenutku je bilo previše ljudi, pa su se vojska i vojno osoblje povukli kako bi izbjegli probleme", istaknuo je ministar za javnu sigurnost Alfonso Durazo za televiziju Televiza.

"Eksplozija se dogodila baš kad su se počeli povlačiti", dodao je.

Kopirati
Drag cursor here to close