Daleko iznad bilaterarne suradnje

Brnabić dobila Orden RS-a: To je potvrda odgovorne politike

Republika Srpska i Srbija imaju "bratski odnos, koji prevazilazi formalne, uobičajene okvire bilateralne suradnje“
Vijesti / Svijet | 09. 01. 2019. u 11:06 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Srna / Ana Brnabić i Željka Cvijanović

Predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Banja Luci da njena zemlja ima konkretnu i stvarnu brigu za opstanak i napredak Republike Srpske.

Istaknula je da je potrebno da se, ne zaboravljajući prošlost, okrenemo budućnosti, suradnji, miru i stabilnosti te brizi za generacije koje dolaze i obvezi da se za njih napravi drugačiju regiju i bolja budućnost.

Nakon što joj je predsjednica RS Željka Cvijanović danas uručila Orden Republike Srpske na lenti, Brnabić je rekla da je ovo priznanje za nju potvrda "odgovorne politike Vlade i predsjednika Srbije“.

Istaknula je da Republika Srpska i Srbija imaju "bratski odnos, koji prevazilazi formalne, uobičajene okvire bilateralne suradnje“ te da se ta suradnja bazira na konkretnim projektima izgradnje infrastrukturnih, obrazovnih i drugih objekata.

Brnabić je dobila orden, kako je rečeno, za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju suradnje i političkih odnosa Srbije i Republike Srpske, te "za nemjerljiv doprinos u borbi za fizički i duhovni opstanak, afirmaciju i razvoj Republike Srpske“.

Cvijanović je ordenom zastave Republike Srpske sa zlatnim vijencem za rad i izvanredne zasluge u međunarodnoj saradnji i učvršćenju mira, osobne rezultate i dostignuća i za doprinos u razvoju sveukupnih odnosa između Rusije i RS odlikovala i veleposlanika Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Petra Ivancova.

U povodu "dana RS-a“, 9. siječnja, koji je neustavnim ocijenio Ustavni sud BiH, odlikovan je, između ostalog, košarkaš Dejan Bodiroga te zlatnom medaljom za hrabrost, za poseban doprinos u spašavanju ljudskih života i materijalnih dobara, te za ispoljenu osobnu hrabrost odlikovani su pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova RS-a Sifet Okić iz Doboja, Dragan Samardžić iz Trebinja i Njegoš Đekanović iz Banje Luke.

Kopirati
Drag cursor here to close