Nitko nije za nered

Britanski zastupnici predali milijun glasova za novi referendum o Brexitu

"Nije važno jeste li glasovali za ostanak ili odlazak, nitko nije glasao za ovaj nered, zbog čega trebamo novi referendum o ostanku SADA", napisao je Umunna na Twitteru.
Vijesti / Svijet | 03. 12. 2018. u 19:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / stratfor.com

Proeuropski nastrojeni zastupnici iz niza stranaka u ponedjeljak su uredu britanske premijerke Therese May predali peticiju s više od milijun potpisa za održavanje drugog referenduma o Brexitu.

Justine Greening, bivša ministrica u konzervativnoj vladi Therese May, pridružila se laburistu Chuki Umunni, čelniku liberalnih demokrata Vinceu Cableu i zastupnici zelenih Caroline Lucas u predaji peticije kampanje People's Vote Downing Streetu.

"Sad postoje jasne alternative pred Britanijom koje će desetljećima oblikovati naše živote", napisala je Greening uoči predaje peticije koju je organizirao list Independent.

"Parlament je u potpunom zastoju. Dajmo povjerenje ljudima da donesu informiranu odluku o idućem britanskom koraku", dodala je.

Lucas je istaknula kako većina javnosti sada podržava kampanju za novi referendum, pozivajući se na nedavne ankete, piše Hina.

Naglasila je kako May "ne može i dalje ignorirati naše pozive da se izjasnimo oko njezinog opasnog sporazuma o Brexitu".

"Nije važno jeste li glasovali za ostanak ili odlazak, nitko nije glasao za ovaj nered, zbog čega trebamo novi referendum o ostanku SADA", napisao je Umunna na Twitteru.

May je u ponedjeljak na televiziji ITV rekla kako se i dalje protivi novom referendumu, poručivši kako je javnost već 2016. dala svoje mišljenje o izlasku, kad ih je 52 posto odabralo Brexit.

Kopirati
Drag cursor here to close