Kaos na Otoku

Britanski parlament još jednom glasuje o izvanrednim izborima

Glasovanje treba biti održano danas, a predstavlja posljednju priliku Laburista da osiguraju održavanje prijevremenih općih izbora.
Vijesti / Svijet | 09. 09. 2019. u 09:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada će tražiti od parlamentaraca da još jednom glasuju o održavanju izvanrednih izbora u jednom od posljednjih činova parlamenta prije nego što bude suspendiran.

Glasovanje treba biti održano danas, a predstavlja posljednju priliku Laburista da osiguraju održavanje prijevremenih općih izbora, podsjeća BBC.

Međutim, očekuje da će vlada biti poražena u pokušaju da održi još jedno glasovanje jer opozicijske stranke žele usvojiti zakon koji će onemogućiti izlazak iz EU bez postizanja sporazuma.

Britanski premijer Boris Johnson također će se sastati s irskim premijerom Leom Varadkarom danas u Dublinu.

Premijer je prvi put pozvao na izvanredne izbore nakon što su zastupnici - uključujući buntovničke Torijevce - izglasovali prijedlog zakona kojim se zahtijeva da traži produženje roka za Brexit do 31. listopada, ako dogovor ne bude postignut prije 19. listopada.

On bi trebao dobiti  kraljevsku suglasnost za  zakon u ponedjeljak, ali ministri su ga kritizirali jer bi oslabio vladinu pregovaračku poziciju s Bruxellesom.

Kopirati
Drag cursor here to close