Nakon 4 tjedna

Britanija razmišlja o postupnom ukidanju mjera zabrane

Ministri moraju procijeniti imaju li smjernice efekta, a na osnovu stručnih savjeta, nakon što Britancima poručuju već tri tjedna da ostanu kod kuće.
Vijesti / Svijet | 13. 04. 2020. u 09:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR  / London

Velika Britanija se suočava s četvrtim tjednom izolacije, s tim da će vlada do četvrtka preispitati mogu li se mjere socijalnog distanciranja ublažiti.

Po britanskom zakonu, ministri moraju procijeniti imaju li smjernice efekta, a na osnovu stručnih savjeta, nakon što Britancima poručuju već tri tjedna da ostanu kod kuće.

U nedjelju je u Velikoj Britaniji ukupan broj smrtnih slučajeva u bolnici dosegnuo 10.612, javio je BBC.

Razgovori o smanjenju restriktivnih mjera uslijedit će nakon što se premijer Boris Johnson zahvalio osoblju Nacionalne zdravstvene službe nakon otpusta iz bolnice u nedjelju.

Johnson je proveo tjedan dana u bolnici St Thomas u Londonu, uključujući tri noći na intenzivnoj njezi, gdje se liječio od Covida-19, bolesti uzrokovanoj novim koronavirusom.

Nejasno je hoće li premijer, koji se trenutno oporavlja u Checkersu u svojoj kući u Buckinghamshireu, sudjelovati u razgovorima o smanjenju mjera.

U videoporuci naciji snimljenoj nakon što je izašao iz bolnice, 55-godišnji Johnson rekao je da je bio u veoma teškom stanju i zahvalio se osoblju NHS-a što su mu spasili život.

Kopirati
Drag cursor here to close