Nova mjera

Britanci žure doma iz Francuske nakon uvođenja karantene

Iznenadno uvedeno pravilo zadalo je novi udarac turistima, aviokompanijama i turoperaterima, tim više što je Pariz najavio da će uvesti recipročnu mjeru.
Vijesti / Svijet | 14. 08. 2020. u 14:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanci u petak žure u svoju domovinu s odmora u Francuskoj nakon što je vlada u Londonu objavila da će uskoro uvesti dva tjedna karantene za putnike iz te zemlje.

Britanska vlada je kasno u četvrtak najavila da će uvesti obaveznu karantenu za povratnike iz Francuske u subotu od 3 ujutro, dajući time britanskim turistima, njih oko 160 tisuća, nešto više od 24 sata za povratak u domovinu.

Iznenadno uvedeno pravilo zadalo je novi udarac turistima, aviokompanijama i turoperaterima, tim više što je Pariz najavio da će uvesti recipročnu mjeru.

Veliki broj Britanaca krenuo je prema francuskoj luci Calaisu nadajući se da će na vrijeme uloviti trajekt ili vlak kući.

''Promijenili smo naše planove kad smo sinoć čuli vijest. Odlučili smo se vratiti kući dan ranije kako bi izbjegli karantenu'', kazala je jedna Britanka u Calaisu, prenosi Hina.

Dodala je kako su tijekom kampiranja na jugu Francuske ona i njezina obitelj susretali manje ljudi nego što to svakodnevno čine u svom gradu Guildfordu na jugu Engleske.

Nova pravila odnose se na Francusku, drugu najpopularniju destinaciju Britanaca, Nizozemsku i Maltu, objavio je ministar prometa Grant Shapps.

Za Španjolsku, najpopularniju britansku destinaciju, obavezna dvotjedna karantena je uvedena 26. srpnja.

Kopirati
Drag cursor here to close