meta - naftno polje

Britanci se hvale, naši su avioni nanijeli istinski udarac Islamskoj državi

Vijesti / Svijet | 03. 12. 2015. u 12:27 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanski ministar obrane Michael Fallon izjavio je u četvrtak da su četiri aviona tipa "tornado" napala naftno polje koje je "pomagalo" u financiranju aktivnosti radikalne grupe Islamska država, u prvim zračnim udarima koji su uslijedili nakon što je britanski parlament odobrio vojnu akciju u Siriji.

Fallon je kazao za BBC da je naftno polje Omar u istočnoj Siriji bilo meta napada i da je zračni udar "zadao istinski udarac" prihodima od kojih Islamska država ovisi.

Fallon je potvrdio da je osam borbenih aviona na putu k Siriji iz britanske zračne baze na Cipru kako bi se pridružili napadima i upozorio je da se treba očekivati da će vojna akcija protiv Islamske države potrajati ne mjesecima, nego godinama, prenosi AP.

Podsjetimo, britanski bombarderi proveli su u četvrtak rano ujutro svoje prve zračne napade na Siriju, samo nekoliko sati nakon što je parlament odobrio premijeru Davidu Cameronu plan za napad na Islamsku državu (IS) u toj zemlji, potvrdilo je britansko ministarstvo obrane.

Do napada je došlo samo nekoliko sati nakon što su britanski parlamentarni zastupnici glasovali u korist zračnih napada u Siriji.

Premijer Cameron rekao je u srijedu u parlamentu da je akcija protiv "srednjovjekovnih čudovišta" legitimna i da će to "učiniti zemlju sigurnijom".

Kopirati
Drag cursor here to close