Bivši predsjednik Lula

Brazilom upravlja "banda luđaka"

Nedopustivo je da zemlju vodi ova banda luđaka....zemlja to ne zaslužuje i iznad svega, narod to ne zaslužuje
Vijesti / Svijet | 27. 04. 2019. u 13:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši brazilski predsjednik Luiz Inacio Lula da Silva ocijenio je u petak, u svom prvom intervjuu otkako je u zatvoru, da njegovom zemljom upravlja "banda luđaka".

Bivši ljevičarski čelnik, koji se nalazi na izdržavanju skoro devetogodišnje kazne, ponovno je ustvrdio da je nevino osuđen te je za listove El Pais i Folha de Sao Paulo izjavio da je opsjednut time da skine krinku onima koji stoje iza njegove osude, zbog kojih je već godinu dana zatvoru pod osudom za primanja mita i pranja novca.

Mjesto u povijesti i na smetlištu

"Vrlo dobro znam svoje rezervirano mjesto u povijesti. A znam i tko će dospjeti na smetlište", kazao je Luiz Inacio Lula da Silva u karizmatičnoj snimci koji je emitirao španjolski list El Pais u svom brazilskom izdanju, piše Hina.

Riječ je o prvom intervjuu koji je Lula dao otkako je uhićen u travnju prošle godine.

"Nedopustivo je da zemlju vodi ova banda luđaka....zemlja to ne zaslužuje i iznad svega, narod to ne zaslužuje", prenio je list Folha de S. Paolo Luline ocjene na račun krajnje desne administracije sadašnjeg predsjednika Jaira Bolsonara, piše Hina.

Bolsonaro je preuzeo predsjedničku dužnost u siječnju ove godine, pobijedivši kandidata Radničke stranke Fernanda Haddada, koji je zamijenio Lulu nakon što mu je zabranjeno ući u predsjedničku utrku.

Žrtva kampanje

Bivši brazilski predsjednik Lula osuđen je tijekom opsežne istrage o korupciji povezanoj s državnom naftnom tvrtkom Petrobras.

No Lula je od početka tvrdio da je žrtva kampanje kojom se želi onemogućiti da čelnik ljevice ponovno dođe na vlast.

Ovoga tjedna prizivni sud mu je smanjio kaznu zatvora sa dvanaest godina na osam godina i deset mjeseci.

Odluka bi mogla značiti da Lula kasnije ove godine može zadovoljiti uvjete za boravak u "poluotvorenom" zatvoru.

Bivši predsjednik uložio je žalbu prizivnom sudu zbog još jedne osude, izrečenoj u veljači, po kojoj je osuđen na 13 godina zbog besplatnih radova dviju građevinskih tvrtki na obnavljanju njegova imanja koje su u zamjenu za to dobile ugovore s Petrobasom.

Kopirati
Drag cursor here to close