London

Boris Johnson prebolio koronavirus, vraća se na posao

Od svojih je pomoćnika zatražio da mu u idućem tjednu dogovore sastanke s ministrima kako bi pohvatao konce i uhvatio korak.
Vijesti / Svijet | 24. 04. 2020. u 08:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanski premijer Boris Johnson planira se idući ponedjeljak vratiti na posao, nakon što je prebolio koronavirus, prenosi britanski The Telegraph.

Johnson je 12. travnja pušten kući iz bolnice St Thomas’ Hospital u Londonu, u koju je primljen 5. travnja nakon što je utvrđeno da je zaražen covidom-19. Britanski premijer u početku je imao lakše simptome bolesti, ali mu se u bolnici stanje pogoršalo, te je proveo tri dana na intenzivnoj njezi.

Prema pisanju The Telegrapha, Johnson se u Downing Street namjerava vratiti već idućeg ponedjeljka kako bi ponovo preuzeo kontrolu nad krizom uslijed zabrinutosti njegova kabineta da je situacija s karantenom otišla predaleko, prenosi Hina.

Od svojih je pomoćnika zatražio da mu u idućem tjednu dogovore sastanke s ministrima kako bi pohvatao konce i uhvatio korak.

Premijer se na čelo vlade vraća u kritičnome trenutku kada ministri, nakon više od mjesec dana od uvođenja kriznih mjera, od njega očekuju nove smjernice glede planova za izlaznu strategiju, piše Telegraph.

Prema najnovijim podacima, u Velikoj Britaniji od koronavirusa je dosad umrlo 18.791 ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close