Izbori u GB

Boris Johnson na putu velike pobjede

Ako se izlazne ankete pokažu točnima, ovaj rezultat predstavlja fantastičnu pobjedu za torijevce. Borisu Johnsonu takav rezultat omogućio bi da provede prvu fazu Brexita do kraja siječnja 2020. godine
Vijesti / Svijet | 13. 12. 2019. u 06:55 N1 Hrvatska
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vladajuća britanska Konzervativna stranka premijera Borisa Johnsona na putu je velike pobjede na prijevremenim izborima, pokazuju izlazne ankete objavljene nakon zatvaranja birališta.

Prema prvim izlaznim anketama, torijevci su osvojili 368 mjesta u britanskom parlamentu. 

Laburisti su osvojili 191 mjesto, Škotska nacionalna stranka 55, Liberalni demokrati 13, velška stranka Plaid Cymru osvojila je 3 mjesta, Zeleni su osvojili jedno mjesto, a stranka Brexit niti jedno mjesto.

Ostale stranke zajedno su osvojile 22 mjesta.

Izlazne ankete provedene su za BBC, Sky News i ITV.

"Ako se izlazne ankete pokažu točnima, ovaj rezultat predstavlja fantastičnu pobjedu za torijevce. Borisu Johnsonu takav rezultat omogućio bi da provede prvu fazu Brexita do kraja siječnja 2020. godine", izjavio je bivši predsjednik parlamenta John Bercow za Sky News.

"Rezultati izlaznih anketa predstavljaju strašan udarac. Sasvim je jasno da će se o nekim stvarima, vezano za vodstvo stranke, raspravljati u narednim danima. Sad je prerano za bilo kakve rasprave", kazao je Barry Gardiner iz redova laburista za Guardian.

Kopirati
Drag cursor here to close