Zbog suspenzije parlamenta

Boris Johnson bi mogao doživjeti ''građansko uhićenje''' ako ode u Škotsku

Drugi sindikalci su pozvali premijera da vrati parlament kako bi s njima mogao riješiti nesuglasice
Vijesti / Svijet | 12. 09. 2019. u 09:34 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od čelnika škotskog sindikata upozorio je Borisa Johnsona da bi mogao doživjeti "građansko uhićenje" zbog njegove odluke da suspendira parlament, što je najviši škotski sud presudio nezakonitim.

Premijerova strategija za Brexit je doživjela neuspjeh kada su trojica viših sudija na sudu u Edinbourghu donijeli odluku da je njegov čin suspenzije parlamenta usred krize oko izlaska Velike Britanije iz Europske unije nezakonit i samim tim nevažeći, piše britanski The Independent.

Laburist Sir Keir Starmer rekao je da je presuda "od ogromne važnosti" i obećao je da će pokušati vratiti parlamentarce za svoja mjesta kako bi premijer pred njima odgovarao.

Govoreći nakon toga, Len McCluskey, glavni tajnik sindikata Unite, rekao je za Sky News: "Odluka škotskog suda je zaista neuobičajena."

''Moj savjet premijeru je da ne dolazi u Škotsku jer bi mogao doživjeti građansko uhićenje. Bolje mu je da ostane u nekom bunkeru negdje u Etonu ili Westminsteru'', kazao je McCluskey.

Drugi sindikalci su pozvali premijera da vrati parlament kako bi s njima mogao riješiti nesuglasice.

Sir Keir obećao je "vratiti Borisa Johnsona u parlament", kako bi ga držali odgovornim za ono što je uradio.

Delegatima je rekao: "Svima je bilo jasno da je suspendiranje parlamenta u ovako ključnom trenutku ne samo pogrešno nego bi trebali stalno zasjedati i razgovarati te pokušati riješiti probleme na najbolji mogući način."

Kopirati
Drag cursor here to close