Mirna predaja vlasti

Bolton: Okupljamo koaliciju za smjenu Madura

"Radimo na tome da Maduro mirno preda vlast Juanu Guaidu u Venezueli'', rekao je Bolton.
Vijesti / Svijet | 03. 03. 2019. u 20:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Savjetnik za nacionalnu sigurnost Sjedinjenih Američkih Država (SAD) John Bolton je tijekom “teškog“ televizijskog gostovanja kazao da Washington pokušava okupiti što širu koaliciju za smjenu venecuelanskog predsjednika Nicolasa Madura, prenosi Anadolija.

Novinar CNN-a Jake Tapper je podsjetio Boltona na njegovu nedavnu poruku na društvenim mrežama da svi trebaju odgovarati koji podržavaju diktatora u Venezueli koji krši ljudska prava i krade od ljudi koji umiru od gladi. 

Tapper je potom savjetnika Bijele kuće Boltona pitao da li se to odnosi i na slučaj podrške drugim diktatorima u svijetu te je nabrojao kako SAD službeno podržava režime koji krše ljudska prava u Egiptu, Saudijskoj Arabiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. 

Bolton nije odgovorio na to pitanje, već je kazao da je o situaciji u Venezueli objavio više od 150 poruka na društvenim mrežama. 

"Radimo na tome da Maduro mirno preda vlast Juanu Guaidu u Venezueli. Mnogi su shvatili da su eksperimenti s Hugom Chavezom i Nicolasom Madurom propali i da trebaju biti okončani. Zato radimo na okupljanju što veće koalicije za smjenu Madura", kazao je Bolton.

Kopirati
Drag cursor here to close