Nesreća u lovu

Biskup promašio svinju pa upucao lovca

U jednom trenutku biskup je iz lovačkog karabina pucao u divlju svinju, koju je promašio te je puščano zrno pogodilo 64-godišnjaka u natkoljenicu.
Vijesti / Svijet | 14. 01. 2019. u 17:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Ilustracija

Mons. Vjekoslav Huzjak, biskup bjelovarsko križevački u petak, 11. siječnja je u lovu teško ozlijedio drugog lovca, potvrđeno je za Večernji list iz više izvora.

Policija ga je kazneno prijavila zbog sumnje u kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Nesreća u lovu dogodila se u prijepodnevnim satima u lovištu kod mjesta Kraljeva Velika, na području Lipovljana.

Biskup Huzjak (58), inače strastveni lovac, sudjelovao je u organiziranom i prijavljenom lovu te su, prema policijskom pripćenju o događaju u kojem nije naveden identitet biskupa, on i drugi lovac nalazili na susjednim čekama udaljenima oko 90 metara.

U jednom trenutku biskup je iz lovačkog karabina pucao u divlju svinju, koju je promašio te je puščano zrno pogodilo 64-godišnjaka u natkoljenicu.

Ranjenom lovcu je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede koje nisu opasne za život.

Alkotestiranjem biskupa Huzjaka je utvrđeno da nije bio pod utjecajem alkohola te mu je oduzeto oružje s kojim je sudjelovao u lovu. Zbog navedenog kaznenog djela protiv 58-godišnjaka će Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku biti podnijeta kaznena prijava.

Zvonimir Ancić, glasnogovornik Hrvatske biskupske konferencije, potvrdio nam je i službeno da se događaj dogodio. Nakon što je na internetskim portalima objavljena vijest o nesretnom događaju u lovu, oglasila se i Bjelovarsko-križevačka biskupija, tj. sam biskup Vjekoslav Huzjak, koji žali zbog svega što se dogodilo i ozlijeđenom lovcu želi brzi oporavak.

''Biskup Vjekoslav Huzjak sudjelovao je u petak, 11. siječnja 2019. godine, u lovu u kojem se dogodio nesretan slučaj ranjavanja lovca. Nadležna državna tijela provode zakonom predviđen postupak na kraju kojega ćemo se oglasiti priopćenjem. Biskup izražava svoje duboko žaljenje zbog svega što se dogodilo, a ozlijeđenom lovcu želi brzi oporavak'', piše u priopćenju Bjelovarsko-križevačke biskupije.

Kopirati
Drag cursor here to close