Pomoć u rješavanju problema s migrantima

Bijela kuća traži 4,5 milijardi dolara od Kongresa

Rekordan broj, uglavnom obitelji iz središnje Amerike, prešao je američku granicu s Meksikom sa zahtjevom za azil čime je probijen kapacitet za smještaj migranata u skloništima u pograničnim gradovima poput El Pasa u Teksasu i Las Cruces.
Vijesti / Svijet | 01. 05. 2019. u 19:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa zatražila je od Kongresa izvanrednih 4,5 milijardi dolara pomoći u rješavanju problema porasta broja migranata na granici na jugu SAD-a, navodeći da je situacija nadmašila resurse vlasti.

Prema kopiji zahtjeva u koji je uvid imao dnevnik "Washington post" izvanredna sredstva obuhvaćaju 3,3 milijarde dolara za skloništa, hranu i druge potrepštine za migrante u centrima, 1,1 milijardu dolara za osoblje i 178 milijuna dolara za informativnu tehnologiju i druge potrebe, prenosi Radio Slobodna Europa.

Rekordan broj, uglavnom obitelji iz središnje Amerike, prešao je američku granicu s Meksikom sa zahtjevom za azil čime je probijen kapacitet za smještaj migranata u skloništima u pograničnim gradovima poput El Pasa u Teksasu i Las Cruces u Novom Meksiku.

Demokratska stranka okrivljuje Trumpovu administraciju da otežava situaciju sa svojom strogom imigracijskom politikom, dok Trump optužuje demokrate da pospješuju priliv migranata, djelomično zbog toga što mu nisu odobrena sredstva za gradnju pograničnog zida.

Trump je uputio vojsku da pomogne službenicima iz granične patrole.

Početkom mjeseca on je najavio da će mobilirati dodatne vojne snage nakon što je na Republikanskoj konferenciji čuo da migranti i dalje ilegalno prelaze granicu, prenosi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close