Ipak

Bijela kuća dopustit će novinaru CNN-a da zadrži novinarsku akreditaciju

Odluka je uslijedila tri dana nakon što je sudac u Washingtonu naredio administraciji Donalda Trumpa da novinaru privremeno vrati akreditaciju
Vijesti / Svijet | 20. 11. 2018. u 08:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bijela kuća priopćila je da je donijela konačnu odluku da će vratiti akreditaciju CNN-ovom novinaru Jimu Acosti koji više ne mora strahovati da će mu biti ponovno oduzeta.

Odluka je uslijedila tri dana nakon što je sudac u Washingtonu naredio administraciji Donalda Trumpa da novinaru privremeno vrati akreditaciju, koja mu je oduzeta 7. studenoga zbog "nepristojnog ponašanja" na konferenciji za novinare američkog predsjednika.

Ova odluka poništava pismo Bijelo kuće od petka u kojoj se kaže da Acosti može biti ponovno oduzeta novinarska akreditacija nakon isteka privremene sudske odluke.

Bijela kuća je 7. studenoga ukinula akreditaciju Acosti zbog "nepristojnog ponašanja" na konferenciji za novinare predsjednika Donalda Trumpa koji mu je kazao da je "bezobrazan", nakon čega se CNN obratio sudu zbog povrede prvog i petog amandmana američkog ustava, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close