Diplomatski odnosi

BiH uspostavila suradnju s Barbadosom

Ispred države Barbados izjavu je potpisala stalna predstavnica te države pri Ujedinjenim narodima veleposlanica Elizabeth Thompson
Vijesti / Svijet | 07. 08. 2019. u 13:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stalni predstavnik Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim narodima veleposlanik Sven Alkalaj u utorak je potpisao Zajedničku izjavu o uspostavi diplomatskih odnosa između Bosne i Hercegovine i Barbadosa, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Ispred države Barbados izjavu je potpisala stalna predstavnica te države pri Ujedinjenim narodima veleposlanica Elizabeth Thompson. Potpisivanje je upriličeno u prostorijama Stalne misije BiH pri Ujedinjenim narodima u NewYorku.

Foto: PR / Potpisivanje zajedničke izjave sa Barbadosom

Tema klimatskih promjena je dominirala u razmjeni mišljenja veleposlanika nakon ceremonije potpisivanja.

Obostrano je naglašena neophodnost intenziviranja napora Ujedinjenih naroda, kao i svih drugih aktera na međunarodnom planu, u cilju obuzdavanja globalnog zatopljenja, koje zbog podizanja razine mora izravno ugrožava opstojnost malih otočnih država.

Sugovornici su se složili da bi razmjena bilateralnih posjeta na najvišoj razini doprinijela daljem razvoju prijateljskih odnosa između dvije zemlje, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Kopirati
Drag cursor here to close