Nakon poplava

BiH ponudila pomoć Albaniji

Albanska vlada uputila apel firmama da pomognu žrtvama poplava
Vijesti / Svijet | 06. 12. 2017. u 17:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Albanska vlada apelirala je na poslovnu zajednicu zemlje da pruži podršku, resurse i konkretnu humanitarnu pomoć mještanima koji su pogođeni poplavama od prošlog vikenda.

Ministar ekonomije i financija Arben Ahmetaj, kao i ministrica za zaštitu poduzetništva Sonila Qato, uputili su apel tijekom sastanka s vodećim predstavnicima poslovne zajednice širom Albanije.

Tražeći od poslovne zajednice da se pridruži vladinim naporima na pružanju humanitarne i druge vrste pomoći poplavama pogođenim mještanima, Ahmetaj i Qato kazali su da je u tijeku rad na procjeni gubitaka od poplava i utvrđivanja suma za obeštećenje pogođenim domaćinstvima i poslovnim prostorima.

Procjenjuje se šteta

''Od danas timovi provode terenske inspekcije kako bi procijenili obujme šteta od poplava, ali je podrška poslovne zajednice pružanjem pomoći u hrani, vodi i odjeći neophodna'', kazala je Qato.

Obilne kiše izazvale su poplave uglavnom jugu Albanije u prošlom tjednu.

Vrijeme se poboljšalo i nabujale vode su se povukle i život se vratio u normalu.

Specijalna komisija za izvanredne situacije priopćila je da se više od 80 posto evakuiranih obitelji već vratilo svojim domovima, prenosi albanska novinska agencija ATA.

BiH ponudila pomoć

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić uputio je danas pismo premijeru Republike Albanije Ediju Rami u kojem je ponudio pomoć Bosne i Hercegovine povodom katastrofalnih poplava koje su zadesile Albaniju.

Izrazio je žaljenje zbog te katastrofe koja je odnijela i ljudske živote i napravila ogromnu materijalnu štetu.

Zvizdić je istaknuo da Bosna i Hercegovina suosjeća s albanskim stanovništvom i da je spremna pružiti  pomoć, prema njihovim potrebama, kako bi bio spriječen nastanak još većih posljedica, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close