Otkup

BiH od Hrvatske traži vlasništvo nad objektom u Alžiru

Zaduženi su MVP BiH i ovlašteni predstavnik BiH za provođenje Aneksa B Sporazuma o pitanjima sukcesije bivše SFRJ da sačine prijedlog odluke o rekonstrukciji i sanaciji objekata
Vijesti / Svijet | 30. 01. 2020. u 18:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva vanjskih poslova (MVP), usvojio je Informaciju o radu Zajedničkog odbora za raspodjelu diplomatsko-konzularne imovine bivše SFRJ za razdoblje od 2018. do travnja 2019. godine, priopćeno je iz Vijeća ministra.

Ovlašteni predstavnik BiH u Zajedničkom odobru za provođenje Aneksa B Sporazuma o pitanjima sukcesije bivše SFRJ zadužen je da nastavi započete aktivnosti na realizaciji svih predstojećih obaveza Zajedničkog odbora za raspodjelu diplomatsko-konzularne imovine bivše države.

Zaduženi su MVP BiH i ovlašteni predstavnik BiH za provođenje Aneksa B Sporazuma o pitanjima sukcesije bivše SFRJ da sačine prijedlog odluke o rekonstrukciji i sanaciji objekata stečenih u postupku sukcesije diplomatsko-konzularne imovine bivše SFRJ, s ciljem korištenja za potrebe diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH, novčanim sredstvima koja su osigrana odlukama Vijeća ministara BiH o zajedničkoj prodaji imovine bivše SFRJ za koju ne postoji zanimanje nijedne države nasljednice bivše SFRJ i uputi je Vijeću ministara BiH na razmatranje i usvajanje.

Također, MVP BiH i ovlašteni predstavnik zaduženi su da, s ciljem konačnog rješenja imovinskopravnih odnosa i uknjižavanja nekretnine u vlasništvo Bosne i Hercegovine, sačine prijedlog inicijative o otkupu i preuzimanju udjela Republike Hrvatske za objekt u Alžiru iz sredstava sukcesije diplomatsko-konzularne imovine bivše SFRJ i uputi je Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Hrvatske, priopćeno je u četvrtak iz Vijeća ministara.                

Kopirati
Drag cursor here to close