Bio bi srdačno dočekan

Biden u Srbiji?

"Nama Srbima bi velika čast bila da jedan predsjednik Amerike, dok je na funkciji, posjeti naš glavni grad, uz uvjeravanja da bi u Beogradu bio dočekan veoma srdačno''
Vijesti / Svijet | 29. 05. 2021. u 14:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanik Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da administracija američkog predsjednika Josepha Bidena prihvaća sve obaveze iz Washingtonskog porazuma.

Sporazum je potpisan tijekom mandata njegovog prethodnika Donalda Trumpa.

Đurić je rekao da je proteklih nedjelja razgovarao s predstavnicima State Departmenta, Vijećem za nacionalnu sigurnost i ljudima iz nove administracije i da je čuo ohrabrujuće poruke kada je riječ o odnosu prema Washingtonskom sporazumu, koje, prema njegovom mišljenju, znače da sve što je potpisano bude provedeno, prenose Nezavisne novine.

Ukazao je da je za Srbiju to važno zbog realizacije infrastrukturnih projekata, ekonomskog razvoja i zbog zaštite kulturne baštine na KiM i sprovođenja presuda kada je riječ o imovini manastira Visoki Dečani.

Na pitanje razgovara li se o posjeti Bidena Srbiji, Đurić je odgovorio da svakoga dana u razgovorima sa sugovornicima iz SAD ističe da je posljednji američki predsjednik koji je posjetio Srbiju bio Jimmy Carter 1980. godine.

"Nama Srbima bi velika čast bila da jedan predsjednik Amerike, dok je na funkciji, posjeti naš glavni grad, uz uvjeravanja da bi u Beogradu bio dočekan veoma srdačno i bolje nego u nekim gradovima centralne i istočne Europe",  rekao je Đurić.

Ukazao je da bi to bio značajan poticaj za razvoj bilateralnih odnosa SAD i Srbije i dodao da će o tome nastaviti da razgovara s američkim partnerima.

Kopirati
Drag cursor here to close