Sastanak s Putinom

Biden: Moja agenda nije uperena protiv Rusije

''Želio sam Putinu da kažem zašto radim ono što radim i kako odgovaram na aktivnosti uperene protiv Amerike. Rekao sam mu da moja agenda nije usmjerena protiv Rusije već u korist američkog naroda''
Vijesti / Svijet | 16. 06. 2021. u 21:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik SAD-a Joseph Biden kaže da je predsjedniku Rusije poslije sastanka u Ženevi rekao da njegova agenda nije uperena protiv Rusije, već u korist američkog naroda.

Biden kaže da on i Putin dijele odgovornost da upravljaju odnosima dvije velike i moćne zemlje. Da taj odnos treba da bude stabilan, prenosi N1.

''Treba da surađujemo u obostranom interesu, imamo razlike. Želio sam Putinu da kažem zašto radim ono što radim i kako odgovaram na aktivnosti uperene protiv Amerike. Rekao sam mu da moja agenda nije usmjerena protiv Rusije već u korist američkog naroda. Da se borimo protiv COVID-19, obnovimo ekonomiju i zaštitimo američki narod. Rekao sam mu i da predsjednik Amerike ne bi mogao da se obaveže narodu ako ne štiti opće slobode svih u svijetu. Mi ne dobijamo prava od vlade, posjedujemo ih jer smo rođeni. Zato sam Putinu rekao da ćemo obratiti više pozornosti na slučajeve kao što je Navaljni'', navodi Joe Biden.

Predsjednik SAD-a kaže i da neće dozvoliti da neko destabilizira izbore u zemlji i da je Putinu poručio da moraju da imaju osnovna pravila kojih će se pridržavati.

''Razgovarali smo o detaljima za kontrolu naoružanja. Da treba da spriječimo neželjene konflikte. Pokrenut ćemo dijalog o strateškoj stabilnosti. Dosta smo razgovarali o cyber sigurnosti, rekao sam da neke oblasti moraju da budu van dometa napada. Dao sam Putinu listu 16 definiranih infrastrukturnih objekata u Americi koji treba da budu van dometa napada. Odgovorne zemlje moraju da preduzmu mjere protiv pojedinaca, imat ćemo stručnjake koji će raditi na dogovoru šta je van dometa'', poručio je Joe Biden.

Kaže i da je važno da postoje humanitarni koridori u Siriji, kao i da je u obostranom interesu da Iran ne napravi nuklearno oružje.

''I kako da postignemo da Arktik bude oblast suradnje, a ne konflikta. Bilo je važno da se sretnemo osobno da ne bi bilo nesporazuma. Moram vam reći da je ton cijelog sastanka bio dobar i pozitivan. Nije bilo nikakvih napetosti, tko se nije slagao rekao je to'', dodao je Joe Biden.

Kopirati
Drag cursor here to close