SAD

Beto O'Rourke objavio kandidaturu za predsjedničke izbore

Objava O'Rourkea uvela ga je u ionako nakrcanu arenu predsjedničkih kandidata Demokratske stranke koji će se suprotstaviti predsjedniku Donaldu Trumpu na izborima u 2020.
Vijesti / Svijet | 14. 03. 2019. u 16:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Beto O'Rourke, 46-godišnji bivši senator iz Teksasa koji je izazvao usporedbe s Barackom Obamom zbog svoje mladosti i karizmatičnog oratorskog stila, pokrenuo je u četvrtak kampanju za izbore za američkog predsjednika.

Objava O'Rourkea uvela ga je u ionako nakrcanu arenu predsjedničkih kandidata Demokratske stranke koji će se suprotstaviti predsjedniku Donaldu Trumpu na izborima u 2020.

''Natječem se da vam služim kao sljedeći predsjednik Sjedinjenih Američkih Država'', izjavio je O'Rourke u snimci objavljenoj u četvrtak.

''Ovo je odlučujući trenutak istine za ovu zemlju i za svakog pojedinca u njoj'', kazao je, prenosi Fena.

Objava snimke uslijedila je nakon što je magazin Vanity Fair u srijedu objavio priču o bivšem senatoru i odlučio je staviti njegovu fotografiju na svoju naslovnicu.

''Izazovi s kojima se suočavamo upravo sada - isprepletene krize u našoj ekonomiji, našoj demokraciji i našoj klimi - nikada nisu bili veći, i oni će nas ili progutati ili će nam pružiti najveću priliku osloboditi genij Sjedinjenih Američkih Država'', izjavio je O'Rourke, koji je rodom iz El Pasa.

O'Rourke je izgubio u pokušaju da porazi republikanskog senatora Teda Cruza u studenom prošle godine, ali je privukao pozornost širom zemlje zaobilazeći velike donatore za svoju kampanju i uspjevši prikupiti 38 milijuna dolara u tromjesečnom razdoblju - od čega je većina sredstava prikupljena kroz manje novčane donacije njegovoj kampanji, prenosi dpa.

Kopirati
Drag cursor here to close