Policija spremna

Novi prosvjed u Beogradu - napadnut Sergej Trifunović

Od lidera Saveza za Srbiju, prosvjedu prisustvuju i lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, Miroslav Aleksić iz Narodne stranke, Janko Veselinović iz Pokreta za preokret.
Vijesti / Svijet | 08. 07. 2020. u 19:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Beogradu je oko 18 sati počeo prosvjed Saveza za Srbiju zbog, kako su naveli, “iživljavanja vlasti nad građanima” i najavljenog uvođenja policijskog sata u glavnom gradu zbog rasta broja zaraženih korona virusom.

Na platou ispred Filozofskog fakulteta okupilo se više stotina građana odakle su poručili da narod laži i brutalnost više neće trpjeti te su iznijeli i zahtjeve da se imenuje novi "depolitizirani Krizni stožer", da odgovaraju policijski zapovjednici zbog brutalnosti policije tijekom sinoćnjeg provjeda, da se puste uhićeni prosvjednici i da RTS počne izvještavati o prosvjedima i zahtjevima okupljenih.

Video: JOŠ JEDAN MITING U BEOGRADU. Večerašnji organizuje SZS

Od lidera Saveza za Srbiju, prosvjedu prisustvuju i lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, Miroslav Aleksić iz Narodne stranke, Janko Veselinović iz Pokreta za preokret.

Veselinović je agenciji Beta rekao da će se poslije uvodnog obraćanja sudionici skupa uputiti prema Predsjedništvu Srbije.

“Ovo će biti duga noć”, kazao je Veselinović.

Skup prolazi mirno. Brojne snage policije s opremom za razbijanje prosvjeda nalaze se oko zgrade Skupštine Srbije na Trgu Nikole Pašića. Tu su policajci na konjima i s psima, kao i nekoliko policijskih vozila.

Nekoliko desetaka policajaca s identičnom opremom raspoređeno je u kod zgrade RTS-a u Takovskoj ulici. Ispred Skupštine je jedna manja grupa ljudi ispred ulaza i jedna nešto veća s druge strane ulice na početku Pionirskog parka, javlja N1.

Policija je već postavila ne samo ogradu, već se i špalir policajaca s opremom za razbijanje prosvjeda nalazi od Kosovske ulice do Trga Nikole Pašića i samog ulaza u Skupštinu.

Drugi dio policijskih snaga je dublje u Pionirskom parku prema Predsjedništvu Srbije gdje je također stotinjak policajaca u punoj opremi.

Kako javljaju reporteri Nova.rs skupina mladića je napala Sergeja Terifunovića i razbila mu arkadu. Doslovno su ga izgurali s prosvjeda s kojih je bio prinuđen otići.

Član izvršnog odbora Pokreta slobodnih građana Ale

/ Skupina mladića je napala Sergeja Terifunovića

ksandar Radovanović kazao je novinarki Nova.rs, nakon incidenta u kojem je grupa građana ispred Narodne skupštine napala lidera Sergeja Trifunovića, da su ga napala “fašistička govna”.

“Mi smo došli na prosvjed, a Sergej je otišao u prve redove kako bi radio live. Onda ga je grupica ‘fašističkih govana’ napala.”, rekao je Radovanović, dodajući da je vjerojatno udaren u glavu, jer mu se vidi krv.

Dodao je da Trifunović krenuo bjeežati, oni su krenuli za njim, a ja sam ih malo zadržao.

“Uspio je pobjeći, ne znamo gdje, ali je uspio pobjeći”, rekao je Radovanović.

Nakon što je Sergej otišao, prosvjednici su nastavila juriti Radovanovića zbog čega je umalo došlo do fizičkog okršaja. Vikali su '' Marš kući, nećeš nam ukrasti prosvjed''

Inače, danas je Aleksandar Vučić oštro osudio sinoćnje prosvjede i nazvao ih najbrutalnijim političkim nasiljem te da je cilj takvih nereda da se našteti ugledu Srbije, ali je poručio da se neće tolerirati napad na policiju te da nitko ne može uništiti Srbiju.

Kopirati
Drag cursor here to close