Sjednica Skupštine

Bandić: Crknite od tuge, izgradit ću nacionalni stadion

''Učinit ću sve da napravimo nacionalni stadion. To će biti hrvatski nogometni dom. Potrošit ćemo novaca manje nego ono što su oni napravili za ugled ove zemlje, i Zagreb i Vlada, a vi možete crknuti od tuge", poručio je Bandić.
Vijesti / Svijet | 23. 07. 2018. u 12:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktualni sat sjednice zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak je obilježio verbalni okršaj gradonačelnika Milana Bandića i zastupnice Radničke fronte Katarine Peović Vuković oko izgradnje nacionalnog nogometnog stadiona, u kojem je gradonačelnik poručio zastupnici da će on izgraditi nacionalni stadion, a ona može "crknuti od tuge".

Bandić nije konkretno odgovorio na pitanje zastupnice o sredstvima koja Grad planira utrošiti na izgradnju nacionalnog stadiona, već ju je prozvao jer o nacionalnom stadionu priča pod znakovima navodnika.

"Molim vas, nemojte s ove govornice govoriti nacionalni stadion pod znakovima navodnika. Pod kojom zastavom vi živite i u kojoj zemlji? Učinit ću sve da napravimo nacionalni stadion. To će biti hrvatski nogometni dom. Potrošit ćemo novaca manje nego ono što su oni napravili za ugled ove zemlje, i Zagreb i Vlada, a vi možete crknuti od tuge", poručio je Bandić zastupnici Peović Vuković.

Peović Vuković ga je podsjetila kako je prije dva mjeseca spriječio da se isplati pet milijuna kuna radnicima tvrtki u stečaju, ustvrdivši da sada očito "nije problem stostruko veći novac za izgradnju stadiona".

Bandić je odbacio njenu tvrdnju ustvrdivši da je napravio za radnike više nego što bi ona da živi tisuću godina. "Nisam mogao isplatiti pet milijuna kuna jer mi zakon to ne dozvoljava", kazao je.

Također, Peović-Vuković je rekla da je kroz desetljeća Zagreb "ulupao nekoliko milijardi kuna u maksimirsko ruglo, koje se niti jednom godišnje ne može napuniti publikom, iako tamo igraju najtrofejniji domaći klub i reprezentacija".

Bandić joj je odgovorio da "priča bedastoće" i upitao kako je nije sram optuživati ga da je "upucao nekoliko milijardi kuna na Dinamov stadion".

Odgovarajaći na pitanje SDP-ovog zastupnika Mateja Mišić, Bandić je naveo da je Zagreb u Dinamov stadion uložio 120 milijuna kuna, a naslijedio uloženih 560 milijuna kuna.

Mišić je upitao trebaju li Zagrebu dva stadiona koja primaju 35.000 ljudi, hoće li Maksimir nastaviti propadati ako ulazimo u projekt nacionalnog stadiona i kada Hrvatska može očekivati bar jedan stadion.

"Vi znate tko je Dinamov stadion započeo. Graditi stadion od krova, a ne od temelja, ne bih trošio riječi za to. Netočno je da je tisuću milijardi uloženo u njega", kazao je Bandić..

Vezano za nacionalni stadion Bandić predviđa da bi krajem 2020. mogao biti gotov. "Zagreb je jedini istinski veliki grad u ovoj zemlji, svidjelo se to nekome ili ne, i taj grad treba imati nacionalni stadion, a Dinamo treba imati svoj. Nema problema tu i napravit ćemo", kazao je.

 

Kopirati
Drag cursor here to close