Svi u akciji

Balkan ujedinjen u Albaniji

Od utorka u Albaniji nalaze spasilačke ekipe iz Beograda, Tirane, Zagreba, Skoplja i Prištine... Vatrogasci, vojnici, psi tragači, uniformirane ekipe različitih obilježja pokušavaju izvući žive ispod ruševina.
Vijesti / Svijet | 28. 11. 2019. u 13:00 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gotovo svi albanski mediji objavili su fotografiju pripadnika srpskog tima za spašavanje i Kosovskih snaga sigurnosti, kako pridržavajući se rukama rade na raščišćavanju ruševina u Tumanu u potrazi za preživjelima.

Posebnu pozornost predstavnicima srpskog tima za spašavanje, Kosovskih snaga sigurnosti s njihovim kolegama iz Albanije posvetio je talijanski dnevnik Corriere della Sera pod naslovom: ''Potres ujedinio bivše neprijatelje''.

Oni zajedno kopaju jedno pored drugog kroz ruševine Drača i Tumana u potrazi za čudom koje izgleda kao da više nije moguće da se dogodi.

Foto: Anadolija / Posljedice potresa u Albaniji

''Točno dvadeset godina nakon rata na Kosovu, bivša Jugoslavija se pojavila ponovno gotovo kompletna, prvi put nakon svog krvavog raspada. U ime solidarnosti, Balkan se udružio, makar i samo na nekoliko dana, u nastojanju da pruži pomoć nakon potresa koji je pogodio Albaniju, piše Corriere della Sera, a prenose albanski i srbijanski mediji.

Talijanski list navodi da se od utorka u Albaniji nalaze spasilačke ekipe iz Beograda, Tirane, Zagreba, Skoplja i Prištine... Vatrogasci, vojnici, psi tragači, uniformirane ekipe različitih obilježja pokušavaju izvući žive ispod ruševina.

''Oni možda neće postati braća, ali udružili su snage u zajedničkom cilju. Nitko nije imao problem'', navodi autorica teksta uz konstataciju kako je ''u stvari, možda vrijeme da postanu prijatelji. Kažu da se ponekad osjećaju kao da su u zatvoru zbog svojih predrasuda''.

Kopirati
Drag cursor here to close