Bez ozlijeđenih

Bombardirane metro postaje u Hong Kongu

Stotine sudionika prosvjeda nosili su maske na licima i marširali u Kowloonu te se uputili prema okrugu u blizini postaje Kowloon Tong, javlja agencija Reuters.
Vijesti / Svijet | 12. 10. 2019. u 22:01 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U metro postaju u Hong Kongu bačene su benzinske bombe u subotu, ali niko nije ozlijeđen, javila je vlada dok su sudionici prosvjeda ponovo izašli na ulice.

Metro postoja Kowloon Tong ozbiljno je oštećena u tom napadu, priopćili su dužnosnici, a policija je bila raspoređena na ulicama Kowloona i nekoliko drugih postaja metroa.

Stotine sudionika prosvjeda nosili su maske na licima i marširali u Kowloonu te se uputili prema okrugu u blizini postaje Kowloon Tong, javlja agencija Reuters.

''Nije zločin pokrivati maskama lice, nema razloga za donošenje takozvanog zakona protiv nošenja maski'',  uzvikivali su sudionici prosvjeda, povikujući da imaju pravo nositi maske.

Vlada Hong Konga prošli tjedan uvela je takozvani zakon u izvanrednim situacijama kojim se zabranjuje nošenje maski na javnim skupovima, što je potaknulo snažne nemire i neke od najtežih nasilja od kako su počeli prosvjedi u lipnju.

Kopirati
Drag cursor here to close