Policija u čudu

Automehaničar izveo prijevaru tešku 1,6 milijuna eura

Obitelj Milović intenzivno surađuje sa Upravom policije, uvjerena da će cijeli slučaj biti do kraja rasvijetljen.
Vijesti / Svijet | 24. 06. 2018. u 18:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Podgoričanin Nikola Vujošević (24), koji je bio ključna figura u nezapamćenoj prijevari kada je sa bankovnog računa nikšićke kompanije ''Roming Montenegro'' ''skinuto'' 1,6 milijuna eura, automehaničar je u jednom od auto-servisa u Podgorici.

Za njim policija i dalje intenzivno traga i još je nejasno kako je mogao da sprovede u djelo izuzetno dobro osmišljeni plan, koji zahtjeva poznavanje ne samo poslovanje konkretne firme, nego i bankovno računovodstvo, pišu 'Vijesti'.

Vujošević se na misteriozan način, bez znanja pravog vlasnika „Roming Montenegro“, uspješnog biznismena Dalibora Milovića, upisao kao izvršni direktor firme u Centralni registar privrednih subjekata, i sa pomagačima sa poslovnog računa nikšićke firme u „Erste banci“, na osnovu falsificirane dokumentacije, izvršio 33 transakcije odliva novca prema svom i računima ostalih uhapšenih u akciji policije, u ukupnom iznosu od 1.665.793 eura.

Prema riječima izvora bliskog istrazi, Dalibor Milović i njegov brat nikada nisu bili u kontaktu sa Vujoševićem, niti bilo kojim od članova organizirane kriminalne grupe.

''Riječ je o dobro izvedenoj prijevari, tako da moguće da postoji još netko tko je osmislio cijeli plan, a da su ovo izvršioci posla. Sumnja se na svakoga od rodbine, pa do poznanika, jer neko je bio dobro upoznat sa poslovanjem firme ’Roming Montenegro‘, koja je jedna od uspješnijih u Crnoj Gori'', rečeno je ''Vijestima''.

Obitelj Milović intenzivno surađuje sa Upravom policije, uvjerena da će cijeli slučaj biti do kraja rasvijetljen.

Članovi grupe koji su uhićeni su Nikšićani Dragan Perović (53), Igor Koprivica (27), Darko Mirković (28), Radivoje Perović (25), Dušanka Baošić (33), Slobodanka Bijelović (38) i Nikola Vuković (44), i Cetinjani Aleksandar Lagator (44), Vasilije Mihaljević (56), Božidar Vujović (64), Dumo Ivanović (19) i Stefan Kovač (21), i to zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo prevara u produženom trajanju.

''Roming Montenegro'' je između ostalog zastupnik ''Samsunga'' za Crnu Goru, a bavi se i građevinarstvom.

Nedavno su kupili još jedan dio od skoro 650 metara kvadratnih poslovnog centra na atraktivnoj lokaciji tridesetak metara od budvanskog Starog grada od kompanije ''Astra Montenegro investment asosijejšen''.

Početkom godine kupili su nekadašnju poslovnicu od 115 kvadrata od „Er Srbije“, navele su „Vijesti“.

Kopirati
Drag cursor here to close