Krenuli na put

Uhvaćeni na autocesti s 136,8 kg marihuane

Ovo je druga najveća pojedinačna zapljena te vrste droge ove godine na karlovačkom području na autocesti A1
Vijesti / Svijet | 24. 06. 2019. u 19:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službeni u hrvatskoj otkrili su jučer i zaplijenili 136,8 kilograma droge cannabis marihuane, a putnik i suvozač kombi vozila u kojem je droga pronađena su uhićeni, javlja Anadolu Agency (AA).

"U nedjelju 23. lipnja u blizini naplatne postaje Novigrad na Dobri, autoceste A1, policijski službenici Ravnateljstva policije koji rade na suzbijanju nezakonitih migracija zaustavili su kombi vozilo makarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 30-godišnjak, a kao suvozač u vozilu se nalazio 50-godišnjak, oboje hrvatski državljani. Vizualnim pregledom unutrašnjosti vozila uočeno je više vreća ispunjenih nepoznatom materijom za koju se posumnjalo da bi se moglo raditi o drogi cannabis marihuani. Angažiran je službeni pas za detekciju droga uz pomoć kojeg je izvršen pregled te je dobivena pozitivna reakcija na drogu", navedeno je u priopćenju Policijske uprave karlovačke.

Foto:PU Karlovačka / Autocestom u kombiju prevozili 136,8 kg marihuane

Daljnje postupanje preuzeli su policijski službenici Policijske uprave karlovačke koji su temeljem Naloga suca istrage Županijskog suda u Karlovcu izvršili pretragu vozila kojom prilikom je u više vreća pronađeno 136,8 kilograma suhe biljne materije za koju je preliminarnim testiranjem utvrđeno da se radi o drogi cannabis marihuani. Pronađena droga bit će dostavljena na vještačenje u Centar za forenzična istraživanja, ispitivanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu.

Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici utvrdili su da se na vozilu nalaze nepripadajuće registarske pločice te u odnosu na ove okolnosti policija provodi daljnje kriminalističko istraživanje.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama 30-godišnjak i 50-godišnjak su predani pritvorskom nadzorniku te će uz kaznenu prijavu biti dovedeni na nadležno državno odvjetništvo. U cilju rasvjetljavanja svih okolnosti ovog događaja, kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Foto:PU Karlovačka / Autocestom u kombiju prevozili 136,8 kg marihuane

U ovoj godini ovo je druga najveća pojedinačna zapljena te vrste droge na karlovačkom području, a podsjetimo prva je bila u travnju ove godine kada je, također na autocesti A-1, zaplijenjeno 170,6 kilograma cannabis marihuane. Kako je priopćeno, ovo je još jedan u nizu rezultat aktivnosti policije koje se provode s ciljem podizanja razine sigurnosti i sprečavanja nezakonitih radnji na autocesti A1.

Rezultate kriminalističkog istraživanja na konferenciji za medije danas su prezentirali zamjenik načelnika Policijske uprave karlovačke Josip Rohaček i voditelj Odjela kriminaliteta droga Bruno Kendjel.

Kopirati
Drag cursor here to close