Podgorica

Jedna osoba poginula, druga ozljeđena u eksploziji autobombe

Do eksplozije je došlo u srijedu u 19.25 u Dalmatinskoj ulici ispred marketa "Lida" u podgoričkom naselju Blok 6.
Vijesti / Svijet | 04. 03. 2020. u 22:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Podgoričanin Đorđe Božović je poginuo, a njegov sugrađanin Aleksandar Keković je teško ozlijeđen u eksploziji bombe koja je bila postavljena ispod automobila Kekovića.

Do eksplozije je došlo u srijedu u 19:25 sati u Dalmatinskoj ulici ispred marketa "Lida" u podgoričkom naselju Blok 6.

Keković je zadobio opekotine i prijelom noge i prebačen je u Urgentni blok Kliničkog centra Crne Gore gdje mu se liječnici bore za život. U Urgentni blok su prebačene i dvije žene - radnica "Lide" koja je bila u teškom šoku i ozlijeđena žena koja je parkirala auto ispred marketa.

Foto:Vijesti.me / Jedna osoba poginula, druga ozljeđena u eksploziji autobombe

Vatra je zahvatila i vozilo koje je bilo parkirano pored.

Očevici su rekli "Vijestima" da je eksplozija izbacila Kekovića iz automobila, i da je on nakon toga bio svjestan.

Dva vozila vatrogasne postrojbe gasila su požar gotovo pola sata. Dijelovi automobila su padali i stotinjak metara dalje po krovovima kuća i dvorištima. 

Podgoričanin Đorđije Božović koji je poginuo u srijedu navečer u eksploziji bombe koja je bila postavljena ispod automobila Aleksandra Kekovića važio je za člana podgoričkog ogranka 'škaljarskog klana'.

Uhićivan je u svibnju 2017. godine kao član grupe, koju je formirao sada pokojni Stevan Stamatović, a koja je planirala likvidaciju Nikšićanina Radojice Zekovića.

Stamatović i njegova petočlana grupa osuđeni su u podgoričkom Višem sudu na ukupno 41 godinu zatvora zbog 'stvaranja kriminalne organizacije' i pokušaja likvidicije Zekovića - postavljanjem bombe ispod njegovog automobila Golf 5, u svibnju 2017. godine.

Teško ranjeni Aleksandar Keković je tijekom 2015. godine osuđen na 18 mjeseci robije zbog aktiviranja bombi u dvorištu kuće Aleksandra Vukadinovića u podgoričkom naselju Tološi.

Keković je bio osuđen i na pet mjeseci zatvora za povredu slobode opredjeljenja pri glasanju, uoči lokalnih izbora u Podgorici 2014. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close