Innsbruck

Austrijski hotel u karanteni zbog koronavirusa

"Nitko ne može ući ni izaći dok vlasti utvrđuju s kim je bila u kontaktu", rekla je glasnogovornica za agenciju France Presse.
Vijesti / Svijet | 25. 02. 2020. u 21:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Austrijske vlasti su stavile u karantenu hotel u austrijskom turističkom središtu Innsbrucku, glavnom gradu pokrajine Tirola, u središtu Alpa, gdje je radila talijanska recepcionerka zaražena koronavirusom, objavili su mediji.

Središte grada

Glasnogovornica tirolske vlade nije htjela otkriti gdje je Talijanka radila, ali austrijski mediji pišu da je riječ o Grand Hotelu Europa koji ima 108 soba, a smješten je u središtu grada.

"Nitko ne može ući ni izaći dok vlasti utvrđuju s kim je bila u kontaktu", rekla je glasnogovornica za agenciju France Presse, dodajući da je izoliran i stan u istom gradu u kojemu je djevojka živjela.

Prva dva slučaja u zemlji

Talijanka i njezin partner, također Talijan, smješteni su u karantenu u gradskoj bolnici gdje im je dijagnosticiran novi koronavirus, rekao je Guenther Weiss, ravnatelj sveučilišne klinike za internu medicinu u Innsbrucku.

To su prva dva slučaja koronavirusa u zemlji.

I Talijanka i njezin dečko, oboje 24-godišnjaci, doputovali su u petak autom iz Lombardije, odakle su rodom, u Austriju. Lombardija je među talijanskim pokrajinama koje su najviše pogođene epidemijom.

Javili su se zdravstvenim službama kada su dobili temperaturu, rekao je Weiss, dodajući da je ona u međuvremenu pala.

Kopirati
Drag cursor here to close