Koronavirus

Austrija: Nema dokaza da su smrti povezane s cijepljenjem

Kod 16 preminulih je cijepljenje izvršeno tijekom inkubacije koronavirusa od čega su pacijenti kasnije i umrli, a kod 21 umrlog uzrok smrti je povezan s teškim prijašnjim bolestima od kojih su ovi pacijenti patili.
Vijesti / Svijet | 16. 03. 2021. u 16:18 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Austriji do sada nije zabilježen niti jedan smrtni slučaj povezan s primanjem cjepiva protiv koronavirusa, priopćio je u utorak u Beču Savezni ured za sigurnost zdravstvenog sustava (BASG), a u zemlji je danas ponovno počelo cijepljenje cjepivom AstraZenece.

''Vlastima je poznato 48 smrtnih slučaja koja su se dogodila odmah nakon cijepljenja: 46 cjepivom Biontech/Pfizer te po jedno cijepljenje cjepivom Moderna i AstraZeneca'', stoji u priopćenju BASG-a.

Kako je nadalje priopćeno, kod troje preminulih pacijenata je obdukcijom isključena mogućnost povezanosti uzroka smrti s cijepljenjem.

Kod daljnjih 16 preminulih je cijepljenje izvršeno tijekom inkubacije koronavirusa od čega su pacijenti kasnije i umrli, a kod 21 umrlog uzrok smrti je povezan s teškim prijašnjim bolestima od kojih su ovi pacijenti patili.

''U slučaju jedne 49-godišnje pacijentice koja je nakon cijepljenja cjepivom AstraZeneca preminula od posljedica tromboze ne postoji uuzročna poveznica s cijepljenjem'', priopćio je BASG.

Trenutno se provode „sva potrebna istraživanja“ kako bi se do kraja isključila povezanost ove smrti s cjepivom AstraZeneca.

Austrija je nakon privremenog prekida od danas ponovno počela provoditi cijepljenja cjepivom AstraZeneca te će tako nastaviti sve do eventualne odluke EU da se prekine.

Kopirati
Drag cursor here to close